Woontrends 2021

Geplaatst op

Het voorjaar is voor veel mensen de tijd om hun huis weer eens lekker op te ruimen én een make-over te geven. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor jouw woning? We bespreken de populairste woontrends van dit jaar met je. 

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een trend waarvan we hopen dat ie niet meer verdwijnt. Gelukkig zien we dat steeds meer mensen ook in hun interieur rekening houden met het milieu én met hun eigen portemonnee. Er wordt bijvoorbeeld vaak gekozen voor meubels en accessoires van gerecycled materiaal. Ook is de tijdloze woonstijl heel populair. Dit is een duurzame stijl, omdat je minder vaak nieuwe items hoeft aan te schaffen.   

Visgraatvloer
De visgraatvloer staat al een aantal jaren in alle lijstjes met woontrends en we gaan hem ook de komende tijd nog veel tegenkomen. Deze vloerstijl heeft een authentieke uitstraling en werkt erg goed in een tijdloos interieur. Een visgraat vloer leggen doe je in een hoek van 45 graden, waardoor er een stijlvol en ruimtelijk effect ontstaat. 

Rust

Dit voorjaar draait het om minimalisme en back to basic. Lichte bruintinten in combinatie met natuurlijk materialen, zoals hout en zijde, doen het daarom erg goed. Geen zin (of geld) om je hele interieur om te gooien óf gewoon lekker op de duurzame tour (zie trend 1)? Dan kun je deze trend ook heel eenvoudig op een subtiele manier in je woning verwerken. Kies bijvoorbeeld voor wat leuke sierkussen of een mooi gordijn. 

Aardetinten
Deze trend hangt een beetje samen met de trend hierboven. Aardetinten zagen we de afgelopen jaren al veel terug komen en ook in 2021 houdt deze trend stand. Dit is ook te zien aan de kleur van dit jaar (uitgeroepen door Flexa): Brave Ground. Een prachtige, natuurlijke aardetint, die je op diverse manieren terug kan laten komen in je interieur.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden