Zo maak je jouw tuin klaar voor de zomer

Geplaatst op

De komende zomer is de kans groot dat je jouw zomervakantie in eigen land doorbrengt. Het coronavirus heeft er namelijk voor gezorgd dat de grenzen dicht zijn en geplande zomervakantie geen doorgang meer vinden. Omdat rust en ontspanning zeer belangrijk zijn, is het verstandig om toch vakantiedagen op te nemen en de ontspanning in eigen land op te zoeken. Daarnaast heb je eindelijk tijd om te klussen en bijvoorbeeld je verouderde tuin nieuwe leven in te blazen. De tuin zal deze zomer een plek zijn waar je veel tijd zal doornemen. Om ervoor te zorgen dat je tuin helemaal klaar is voor de komende zomer, hebben we in dit blog enkele tips op een rijtje gezet. 

Duurzaam groen

Met het oog op de klimaatverandering is duurzaamheid in en buiten je woning een nieuwe en belangrijke factor. Tuinontwerpers gebruiken tegenwoordig daarom minder harde elementen, maar kiezen steeds meer voor groen in de tuin. Veel planten in de tuin zorgt voor een gezellige sfeer, maar kent daarentegen ook relatief veel onderhoud. Om je tuin onderhoudsarm te maken, maar toch te kunnen genieten van veel groen is het verstandig om te kiezen voor planten die niet veel water nodig hebben, taai zijn en wel tegen een stootje kunnen. 

Moestuin

We zien een heropleving van mensen die hun eigen biologische groenten en fruit verbouwen. Dit wordt met name veroorzaakt doordat men steeds bewuster is van de voeding die ze tot zich nemen en de voedingswaarde die daarin zitten. Door zelf groente en fruit te kweken weet je zeker dat er geen slechte antibacteriële vloeistoffen op je groente en fruit zit. Bovendien bespaar je flink wat geld door zelf voedsel te verbouwen. Het onderhouden van een moestuin is echter intensief en is dus met name geschikt voor mensen die voldoende tijd hebben. 

Terras

Ontspanning en rust is zeer belangrijk voor de mens, waardoor het van belang is om je tuin zo in te delen dat je helemaal tot rust kunt komen. Een van de onderdelen die hiervoor zorgt is een terras dat is voorzien van een loungeset. Door een terras met overkapping te plaatsen, kun je zelfs wanneer het regent nodig genieten van gezellige zomeravonden met vrienden of familie. Terrastegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van de sfeer die je meegeeft aan jouw terras of overkapping. Tegels van antraciet zijn de laatste tijd zeer populair en zorgen voor een aangename sfeer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden