De beste tips voor het inrichten van je kantoor

Geplaatst op

De inrichting van je kantoor hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hoeft hier geen speciaal interieurexpert voor in te huren of tonnen met geld te gaan smijten. Met onze tips kun je al heel veel inrichting keuzes zelf maken. De uitvoering is verder aan jezelf. Mocht je totaal geen handige klusser zijn dan is het ook mogelijk om uiteindelijk een klusser in te huren.

Begin bij de basis

Een kantoor moet uiteindelijk ingericht zijn om optimaal je werk te kunnen doen. Voordat je begint met het kiezen van kastjes en stoelen is het eerst belangrijk dat je vaststelt welke taken je allemaal wilt gaan verrichten in je kantoor. Door eerst aan je werkdoelen te denken kun je vervolgens pas gaan denken over welke materialen je kunt aanschaffen om deze doelen optimaal te gaan behalen. Heb je een printer nodig, wil je gasten kunnen uitnodigen of wil je kunnen vergaderen in je kantoor? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om tot een lijst met taken- en werkdoelen te komen.

Belichting

De volgende stap is het nadenken over de belichting van je kantoor. Wil je een transparante ruimte of juist helemaal afgesloten zijn van de buitenwereld. Daarnaast kun je nadenken over natuur- en kunstlicht. Hoe meer natuurlijk licht hoe beter. Natuurlijk licht speelt namelijk een belangrijke rol in je gezondheid, welzijn en humeur.

Verstelbaar kantoor

We zijn van nature niet ontworpen om 8 uur op een stoel te zitten. Het traditionele beeld van een bureau en een bureaustoel is eigenlijk een slechte zaak voor ons welzijn. Zowel fysiek als mentaal. Zorg er dus voor dat er voldoende bewegingsmogelijkheden zijn in je kantoor. Denk hierbij aan een verstelbare bureau of een directiebureau die ergonomisch goed is afgesteld. Maak het toegankelijk om genoeg af te kunnen wisselen tussen zitten en staan.

Groen kantoor

Een moderne kantoor gaat tegenwoordig ook vaak gepaard met een stukje groen. Hiermee doelen we op het betrekken van het buitenleven in het kantoorleven. Elementen van de natuur kunnen bijdragen aan een goede werksfeer. Denk hierbij aan planten, uitzicht naar buiten en namaak natuurelementen. Zo kan audio van de natuur, zoals fluitende vogeltjes op de achtergrond een stress verminderde impact hebben op ons onbewust zijn.

Personaliseer jouw kantoor

Als laatste willen we de tip geven om je kantoor te personaliseren. Collega’s en klanten moeten natuurlijk zien dat dit jouw persoonlijke kantoor is. Dit is niet per se om op te scheppen, maar om jouw werkplek te kunnen onderscheiden van de rest van de werkvloer. Zo kun je geheel in je eigen stijl te werk gaan in een omgeving die beschikt over alle facetten die jij prettig vindt.

Gerelateerde berichten

Slimme ideeën voor je beursstand: ze werken echt!

Er gaan geruchten in marketingland dat de beurs als marketing medium ingehaald is door online marketing. Er gaat een groot budget richting online...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden