Keuzehulp: welke matrasmaat moet ik kiezen?

Geplaatst op

Het bepalen van de juiste matrasmaat is niet gemakkelijk. En het is zeker niet zo dat groter altijd beter is. Het matras dat je koopt moet passen in je slaapkamer en je moet daarbij nog steeds loop- en beweegruimte hebben. Soms is een groter bed overbodig en heeft het meer ruimte dan nodig is voor een comfortabel slaapcomfort. Kies met onze keuzehulp welke matrasmaat geschikt voor je is.

De twijfelaar

Het 120 x 200 matras wordt ook wel een twijfelaar genoemd. Dit matras is handig om bijvoorbeeld twee kleinere kinderen in te laten slapen. Verder nemen ze natuurlijk veel minder ruimte in beslag dan een volwaardig tweepersoonsbed. Om deze reden zijn twijfelaars populair in studentenwoningen.

Standaard tweepersoonsmatras

Een 140 x 200 matras, ook wel eens een tweepersoonsbed genoemd, is iets kleiner dan queen size bed. De meeste stellen vinden een twijfelaar bed te klein voor twee volwassenen. Ook grotere mensen vinden ze soms krap. Dit gezegd hebbende, is dit matras een populaire keuze voor gezinnen met opgroeiende kinderen.

Queen-size matrassen

Met een queen size matras gaan we over naar bedden die geschikt zijn voor meer dan één slaper. Queen size bedden zijn breder en langer dan normale tweepersoonsbedden en hebben een breedte van 160 cm en een variabele lengte vanaf 200 cm. Hierdoor kunnen twee volwassenen comfortabel slapen. Queensize bedden zijn de populairste maten van bedden die vandaag de dag worden verkocht door koppels.

King-size matrassen voor maximaal comfort

Een King size matras is populair voor koppels die genoeg persoonlijke slaapruimte willen. Dit soort bedden is ideaal als je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren hebt die graag eens tussenin liggen. Deze matrassen hebben ook weer een variabele lengte van meestal 200 tot 220 centimeter.

Matras op maat voor afwijkende maten

Naast de hierboven genoemde matrasmaten worden er ook matrassen op maat gemaakt. Dit maakt het mogelijk om matrassen in afwijkende maten te bestellen. Dit is bijvoorbeeld perfect voor gebruik in vouwwagen, caravans en campers. Let erop dat je dit alleen bij specialisten laat doen, zodat je altijd over de beste kwaliteit beschikt.

Gerelateerde berichten

Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Studentenkamers in grote steden zijn vaak niet groot. Voor honderden euro’s krijg je vaak maar een paar vierkante meter. Toch wil je op deze plek...

Lees meer

5 tips voor het inrichten van de kinderkamer

Hoewel veel baby’s pas na 3 maanden of ouder in hun kinderkamer gaan slapen, hebben ze uiteindelijk een eigen kinderkamer nodig – om te...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden