Wat kan ik doen om beter te verhuizen?

Geplaatst op

Jaarlijks verhuizen er heel veel mensen in Nederland en deze verhuizingen gaan lang niet altijd op rolletjes. Toch zijn een aantal tips die je kunt toepassen om te zorgen dat jij makkelijker en sneller kunt verhuizen, zodat je eerder kunt genieten van je nieuwe woning zonder stress. Lees onze blog en laat je inspireren door onze tips die ook verhuizers zelf toepassen. Wanneer je geen zin hebt om zelf te verhuizen, dan raden we je aan om een gedegen verhuisbedrijf in te huren.

Maak een plan 

Wanneer je gaat verhuizen is het erg slim om een plan te maken. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is, We hebben het dan over de mensen die je gaan helpen verhuizen, want alleen verhuizen is helemaal niet handig, want dan ben je heel lang bezig en heel erg moe aan het einde van de rit. Wanneer je een goed plan hebt kan iedereen zien wanneer de verhuizing begint. Zo kunnen zij ook tijd vrijmaken in hun agenda.

Kijk of er iets weg kan 

Het is erg slim om voordat je gaat verhuizen te kijken of er geen dingen weg kunnen naar de Kringloop, of verkocht kunnen worden via Marktplaats. Op deze manier hoef je verschillende dingen niet te verhuizen en ben je eerder klaar. Bovendien is het ook wel erg fijn om in je nieuwe huis een nieuwe inboedel te hebben. Natuurlijk niet een totaal nieuwe inboedel, maar wel zo mooi mogelijk. 

Kies het juiste vervoer 

Wanneer je in één keer over wilt, is het belangrijk om een grote bus te hebben waarin je alles kunt zetten. Wanneer je in meerdere keren over wilt, bijvoorbeeld omdat je in dezelfde stad verhuist, dan is een wat kleinere bus ook een optie. Daarnaast kan een aanhangwagen misschien ook wel. Wellicht kan het zelfs een goed idee zijn om zo’n aanhangwagen erbij te huren. Wanneer je een grote bus huurt is het belangrijk om te weten of er voldoende parkeerplek is op de plek van je nieuwe woning. 

Vervoer spullen zoveel mogelijk in de originele doos

Wanneer we het hebben over kwetsbare spullen, bijvoorbeeld audiovisuele apparatuur, dan is het slim om ze in een originele doos te vervoeren. Deze dozen hebben vaak piepschuim in zich of andere beschermende dingen waardoor de spullen beter aankomen in je nieuwe woning.

Bevestig kasten goed 

Wanneer je spullen in een bus verhuurt is het gemakkelijk om bijvoorbeeld kasten vast te maken aan de wanden van de bus, zodat ze niet aan de wandel gaan. Het beste is dat je lades van kasten dichtplakt zodat ze niet open kunnen springen tijdens het rijden. Zorg er ook voor dat kasten zoveel mogelijk leeg zijn.

Gerelateerde berichten

3 tips tijdens het verhuizen om je meubels te beschermen

Als je gaat verhuizen, dan zul je vaak merken dat er best wel wat chaos ontstaat. Natuurlijk probeer je zoveel mogelijk dingen te plannen en de zaken...

Lees meer

Over ons

Het is zeker geen gek idee om af en toe even die inspiratie te pakken. Doorgaans krijgen mensen deze door te lezen en te kijken, zich te verdiepen in dingen. We helpen je graag doormiddel van onze interessante blogs.

Contactgegevens

Via info @ goesmeubelen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden